Servicii Fortimail

E-mailul de astăzi este esențial pentru orice afacere și amenințările bazate pe mesaje au evoluat de la vânzare la furt.
Autoritățile de reglementare au remarcat importanța e-mailului în companii și au emis reglementări specifice pentru e-mail cu privire la confidențialitate, protecția proprietății intelectuale și arhivare.
Sistemele de mesagerie securizate FortiMail de la Fortinet sunt platforme dedicate de securitate de e-mail la nivel de întreprindere pentru organizații de orice dimensiune, protejând împotriva amenințărilor de intrare și de ieșire și ajutând la respectarea reglementărilor.
În plus, familia de produse Fortinet oferă o soluție complet integrată și completă end-to-end pentru ca organizațiile să reducă și mai mult costul total de proprietate.

Introducere

E-mailul este esențial pentru ca orice afacere sau organizație să fie competitivă și să funcționeze eficient. În cele mai multe cazuri, formează coloana vertebrală a activităților de zi cu zi ale majorității organizațiilor.

De-a lungul anilor, e-mailul a devenit o țintă principală pentru criminali cibernetici care căută să profite de politicile de securitate relaxate și de utilizatorii neinstruiți din punct de vedere al securității IT.

Amenințările de e-mail de astăzi sunt mult mai periculoase decât cele de ieri din cauza volumului și complexității amenințărilor.

Amenințări intrare

Amenințările primite sunt cele care provin din afara rețelei dvs. corporative sau personale și sunt în principal sub formă de e-mailuri spam.

Volumul de spam care circulă a continuat să crească, în ciuda tuturor filtrelor și soluțiilor de securitate implementate. Spamul este cea mai mare parte a tuturor e-mailurilor trimise, constând în miliarde de e-mailuri rău intenționate pe zi.

În plus, spam-ul de astăzi nu mai este despre vânzare. Este vorba de furt. De exemplu, un atac tipic de phishing încearcă să atragă utilizatorii să divulge acreditările de acces la conturi.

Un alt exemplu este utilizarea pe scară largă a spam-ului pentru a distribui boți, care acum captează informațiile de conectare la contul clientului și le transmit înapoi către serverul de comandă și control al infractorilor cibernetici.

Amenințări de ieșire

Amenințările externe sunt cele care provin de la cineva din interiorul rețelei corporative.

E-mailul devine un punct de ieșire principal pentru pierderea de date în cadrul organizațiilor, deoarece angajații, contractanții și alți oameni din interior au acces sporit la informații confidențiale, reglementate sau proprietare, care sunt ușor compromise prin e-mailuri.

Acest acces, împreună cu caracterul temporar al multor persoane din forța de muncă, cum ar fi contractorii și consultanții, crește riscul de pierdere a datelor.

Conturile de e-mail compromise sunt, de asemenea, folosite pentru a trimite spam, care nu numai că consumă lățimea de bandă a rețelei și resursele serverului, dar provoacă blocarea conturilor de utilizatori legitime de la trimiterea e-mailurilor și, prin urmare, are ca rezultat o publicitate proastă.

Siguranță și costuri compromise

Un sondaj IDC2 a arătat că, în ciuda unui nivel ridicat de îngrijorare cu privire la amenințări și la frecvența ridicată a atacurilor, mai mult de 60% dintre organizațiile care au răspuns raportează că folosesc soluții de securitate a e-mailurilor suboptime cu rate de detectare a spam-ului de 95% sau mai puțin (cu patru puncte procentuale mai puțin decât valoarea de referință pentru cele mai bune practici din industrie de 99%).

Deși aproape 80% dintre organizațiile care au răspuns au fost extrem sau foarte preocupate de scurgerea de informații prin e-mail, doar 28% au implementat vreo tehnologie de prevenire a pierderii datelor (DLP).

Costurile pentru afaceri create de spam sunt substanțiale.

Radicati Research Group Inc. a raportat că spam-ul costă anual companiile 20,5 miliarde USD, calculate în scăderea productivității, cheltuielile cu forța de muncă, stocarea irosită, lățimea de bandă redusă a rețelei,

si asa mai departe.

Nucleus Research estimează că spam-ul ar putea costa un angajat 1.934 USD anual.

Protejați-vă compania cu Fortimail

E-mailul a rămas în mod constant vectorul de amenințare numărul 1, cu volumul și sofisticarea atacurilor în continuă creștere.

Fortimail este soluția securizată de gateway de e-mail oferită de Fortinet care oprește atacurile izolate și bazate pe volum care intră într-o rețea prin căsuța de e-mail a unei persoane. Dispozitivele fizice și virtuale de înaltă performanță pot fi implementate la fața locului sau în cloud pentru o afacere de orice dimensiune, de la IMM la întreprindere.

Ce oferă Fortimail Email Security:

Fortimail blochează 99,98% din spam prin evaluarea IP, a domeniului și alți factori, împreună cu diverse verificări de validare, cum ar fi respingerea, autentificarea și verificarea destinatarului.

Susținut de FortiGuard Labs, Fortimail protejează împotriva amenințărilor cunoscute, suspecte și necunoscute, a încercărilor de impersonare a identității și a compromiterii e-mailului.

FortiMail oferă o gamă largă de servicii, cum ar fi dezarmarea și reconstrucția conținutului, analiza sandbox, detectarea sofisticată de falsificare și multe altele pentru cea mai puternică apărare împotriva celor mai recente amenințări.

FortiMail oferă un set robust de capabilități pentru prevenirea pierderii de date, criptarea e-mailului și arhivarea e-mailurilor pentru a livra în siguranță e-mailuri sensibile și pentru a proteja împotriva pierderii accidentale a datelor.

DE CE SĂ ALEGEȚI FORTIMAIL EMAIL SECURITY:

Protecție cuprinzătoare
FortiMail oferă capabilități avansate de protecție și răspuns la amenințările transmise prin e-mail. Adaptabil pentru onprem, cloud și hibrid și disponibil ca serviciu sau autogestionat, FortiMail protejează împotriva phishing, malware, ransomware și alte amenințări, indiferent unde se află rețeaua și utilizatorii dvs.
 
Verificat independent
FortiMail este clasat printre cele mai bune soluții de gateway de e-mail din lume, primind continuu o evaluare AAA de la SE Labs pentru eficacitatea sa puternică împotriva amenințărilor provocatoare. Rezultatele testelor SE Labs au descoperit că FortiMail a demonstrat 100% detectarea atacurilor de tip phishing și 95% detectarea generală a amenințărilor avansate.
 
Ușor de utilizat, configurație scalabilă
Configurarea și gestionarea FortiMail este ușoară cu opțiunile sale de control simple și intuitive. Se poate scala cu ușurință în sus sau în jos, făcându-l potrivit pentru întreprinderi de toate dimensiunile. Există o gamă largă de modele de implementare disponibile pentru a se potrivi cel mai bine nevoilor dvs. de afaceri și pot fi personalizate în continuare dacă este necesar, oferind o flexibilitate suplimentară fără a compromite performanța.
 
Integrare cu Fortinet Security Fabric și M365
FortiMail poate fi utilizat independent sau ca parte a unei abordări integrate Security Fabric, care sporește securitatea afacerii dvs. prin partajarea datelor în întreaga infrastructură. Fortimail poate fi integrat cu M365 pentru a completa măsurile native de securitate Microsoft.

TOP 10 CARACTERISTICI ȘI BENEFICII REMARCABILE DE E-MAIL ȘI SECURITATE

FortiMail oferă o gamă largă de caracteristici și beneficii organizațiilor de toate dimensiunile.
 
Iată „Top 10” motive suplimentare pentru care ar trebui să luați în considerare adăugarea FortiMail la infrastructura dvs. de securitate:
 
Securitate e-mail de înaltă performanță
Împreună cu protecția antispam, antivirus, antispyware și antimalware în timp real de la FortiGuard Lab, FortiMail vă oferă o securitate extrem de rapidă și precisă a mesajelor, care nu va deveni un blocaj al rețelei.
Motorul integrat de detectare a mai multor amenințări de la FortiMail atinge în mod constant o precizie de peste 98% la detectarea spam-ului.
Motorul proprietar al agentului de transfer de e-mail de înaltă performanță (MTA) permite capacitate maximă, rutare inteligentă, QoS, virtualizare, rutare SMTP de intrare și de ieșire. FortiMail-2000B, 3000C și 5001A pot inspecta peste 1 milion de e-mailuri pe oră, permițând mediilor cu volum mare, cum ar fi companiile de telecomunicații și furnizorii de servicii, să implementeze FortiMail.
 
Flexibilitate de implementare de neegalat– Modul transparent, Gateway și Server
Toate serverele de e-mail de pe piață sunt implementate în modul Server; unele oferă modul Gateway. Fortinet este singurul care oferă și modul Transparent.
Prin sprijinirea a trei moduri de implementare, sistemele FortiMail oferă clienților flexibilitate maximă pe măsură ce cresc și se schimbă. Fortinet este SINGURUL furnizor care oferă această flexibilitate:
Modul Gateway oferă servicii MTA de înaltă performanță și necesită o modificare simplă a înregistrărilor DNS și Mail Exchanger (MX) pentru a redirecționa e-mailurile către sistemul FortiMail.
FortiMail efectuează scanări de spam și antivirus și trimite mesaje curate, non-spam și neinfectate către serverul de e-mail al companiei.
Proxy-ul de e-mail de ieșire poate fi, de asemenea, utilizat pentru a securiza în continuare corespondența de ieșire
 • Modul Transparent permite o instalare fără întreruperi, care nu necesită modificări în configurația existentă a rețelei serverului de e-mail. Ambele moduri Transparent și Gateway oferă aceeași protecție spam și capabilități de detectare a virușilor.
 • Modul Server oferă toate beneficiile de securitate ale modurilor Gateway și Transparent și permite FortiMail să funcționeze ca un server de e-mail SMTP complet.
Modul server acceptă clienți POP3, IMAP și WebMail securizat pentru a face instalarea și suportul pentru fiecare client de e-mail ușoară. Modul server este ideal pentru companiile care doresc să înlocuiască serverele de e-mail vechi, să combine funcțiile de e-mail într-un singur dispozitiv și să ofere servicii de e-mail securizate birourilor de la distanță.

 

Criptare bazată pe identitate furnizată în ambele moduri push și pull
FortiMail oferă criptare bazată pe identitate (IBE) pe lângă S/MIME și TLS, ca opțiune de criptare a e-mailului pentru a impune criptarea bazată pe politici pentru securizarea atât a comunicațiilor B2B, cât și B2C. IBE utilizează criptografia cu cheie publică în care cheia publică este generată folosind informații unice despre identitatea unui utilizator. Puteți activa criptarea automată a mesajelor pe baza atributelor pe care le alegeți, cum ar fi conținutul subiectului, corpul mesajului sau domeniul destinatarului.
Astfel, IBE permite livrarea în siguranță a conținutului confidențial sau reglementat fără aprovizionarea utilizatorului, preînscriere pentru destinatari. În plus, FortiMail este unul dintre puținele produse de pe piață care oferă IBE atât în opțiuni de livrare push cât și pull – livrarea de e-mailuri criptate direct către utilizatorii dvs. sau stocarea lor pe FortiMail pentru recuperare, sau o combinație a celor două opțiuni.
 
Detectare spam la nivel de clasă Enterprise
FortiMail oferă tehnologii de detectare a spam-ului atât la nivel de conținut, cât și la nivel de conexiune pentru a oferi capabilități complete de detectare a spam-ului. Scanarea sa completă a antetului de e-mail și a corpului e-mailului (inclusiv URI-uri încorporate și meta informații) asigură o detectare extrem de precisă a spam-ului.
 

Detectarea nivelului de conținut

 • Filtrarea e-mailurilor de intrare și de ieșire
 • Filtre de spam euristice dinamice extinse
 • Filtrarea atașamentelor/conținutului
 • Inspecție profundă a antetului de e-mail
 • Filtrare statistică bayesiană
 • Liste negre în timp real cu URI de spam (SURBL)
 • Filtrarea cuvintelor interzisă
 • Scanarea analizei imaginii
 • Lista neagră a sumei de verificare pentru spam SHASH
 • Scanare analiză PDF
Detectarea nivelului de conexiune
 • Serviciu antispam FortiGuard – reputație IP
 • Liste alb/negru global și personalizate de utilizator
 • Suport RBL terță parte
Prevenirea pierderii datelor în funcție de conținut
Una dintre cele mai mari amenințări la adresa organizațiilor este pierderea datelor confidențiale sau reglementate, în special prin e-mailul trimis. FortiMail include dicționare personalizabile, predefinite, care detectează pierderea accidentală sau intenționată a datelor, ajutând la conformitatea PCI/DSS și HIPAA. Puteți alege să blocați, să redirecționați, să criptați și/sau să arhivați mesajele care conțin date care se potrivesc cu o serie de modele de expresie regulată, inclusiv numere de card de credit, numere de rutare bancară, șiruri CUSIP și multe altele. În plus, clienții sunt bineveniți să creeze sau să încarce propriile dicționare personalizate în dispozitivul FortiMail pentru o conformitate și o protecție mai bine direcționată specifică afacerii. Clienții de orice dimensiune, în special cei din industrii foarte reglementate, vor beneficia foarte mult de capabilitățile de prevenire a scurgerii de date din soluția FortiMail.
 
Detectarea spam-ului de ieșire și aplicarea granulară a politicii
Tehnologia de inspecție de ieșire FortiMail previne ca spam-ul sau malware-ul de ieșire să provoace alte gateway-uri antispam să treacă pe lista neagră a utilizatorilor dvs. (inclusiv traficul mobil 3G/4G). FortiMail folosește informații despre punctele finale pentru a impune politici la nivel granular, permițând organizațiilor să identifice și să blocheze utilizatorii individuali fără a impune reguli ample de tipul „o regulă unică pentru toți” care pot afecta experiența utilizatorului și livrarea mesajelor.
 
Disponibilitate ridicată (HA) și echilibrare a sarcinii (load-balancing)
FortiMail acceptă o configurație de înaltă disponibilitate care oferă sincronizarea completă a configurației și a datelor de e-mail între două sisteme FortiMail pentru a asigura disponibilitatea maximă a serviciilor de e-mail. De asemenea, permite organizațiilor cu volum mare (de exemplu, furnizorii de servicii, învățământ, etc.) să grupeze dispozitive FortiMail în spatele unui dispozitiv de echilibrare a sarcinii. Clienții pot rula mai multe servere de e-mail pentru un singur domeniu, crescând performanța/reducând încărcarea dispozitivelor individuale FortiMail pe măsură ce elimină spam-ul/virușii în medii cu volum mare.
 
Flexibilitatea carantinei utilizatorului final
Unitățile FortiMail acceptă carantină centralizată prin serverul de stocare atașat la rețea (NAS) folosind protocolul NFS (Network File System) și/sau un FortiMail configurat ca server de carantină centralizată. FortiMail are o modalitate unică și simplă într-un mediu cu mai multe dispozitive de a oferi un singur punct de acces pentru utilizatorul final pentru toate e-mailurile aflate în carantină.
Toate modelele FortiMail pot fi configurate pentru a stoca de la distanță mesajele lor de e-mail în carantină într-o carantină centralizată găzduită pe un model FortiMail-2000 sau mai mare.
Dispozitivele FortiMail configurate ca server de carantină centralizat oferă posibilitatea altor FortiMail de a fi configurate ca dispozitive „de alimentare”, pur și simplu alimentând toate mesajele eligibile pentru carantină către unitatea centrală de carantină. Beneficiază nu numai utilizatorii finali, ci și administratorii care nu mai trebuie să verifice mai multe dispozitive pentru a efectua urmărirea mesajelor.
Dispozitivul care este configurat pentru a gestiona funcția centrală de carantină este încă capabil să îndeplinească sarcinile complete de e-mail gateway în fluxul normal de e-mail, ceea ce diferențiază FortiMail de concurență. Adesea, concurenții obligă clienții să cumpere un dispozitiv separat pentru carantină centrală sau licențiere separată. În mediul actual, necesitatea unei amprente mai mari de server și a costurilor mai mari contravin majorității obiectivelor IT ale companiei.
FortiMail demonstrează încă o dată că securitatea e-mailului poate fi realizată mai inteligent, cu o amprentă mai mică și la un cost mai mic.
 
Arhivarea mesajelor bazată pe politici în cutie sau în afara casetei
Sistemele FortiMail oferă opțiuni de arhivare a e-mailurilor locale și externe pentru a îndeplini conformitatea guvernamentală și a reglementărilor pentru standarde precum Sarbanes Oxley. FortiMail oferă controale de politică granulare și configurabile de utilizator, inclusiv opțiuni de arhivare bazate pe cuvinte cheie, domenii specifice, utilizatori și chiar conținutul dicționarului. Mesajele arhivate sunt complet indexate și recuperate din interfața de gestionare a FortiMail.
 
Modele de livrare – dispozitive fizice și virtuale
Pe lângă dispozitivele fizice, FortiMail este disponibil și ca dispozitiv virtual. Dispozitivele virtuale FortiMail oferă aceeași funcționalitate ca și omologii lor hardware. Dispozitivele virtuale nu sunt doar ușor de furnizat, dar permit și administratorilor să plaseze dispozitivele de securitate „mai aproape” de gazde într-un mediu virtualizat.
Acest lucru poate reduce lățimea de bandă în centrul de date eliminând necesitatea de a direcționa traficul din mediul virtualizat și apoi înapoi în mediul virtual. Aveți, de asemenea, avantajul unei singure console de management FortiManager pentru dispozitivele fizice și virtuale FortiMail pentru crearea și gestionarea consolidată a politicilor. Oferind clienților un alegerea aparatelor fizice și virtuale, Fortinet le oferă flexibilitatea pentru a obține combinația potrivită de performanță, vizibilitate și control.

Siguranță și economii – le puteți avea pe toate

Cu soluția de e-mail securizat FortiMail de la Fortinet, nu trebuie să sacrificați securitatea pentru economii de costuri.
 
Oferă tot ceea ce căutați într-o soluție de securitate pentru întreprinderi:
 • Înaltă performanță: hardware-ul și software-ul personalizat de la FortiMail procesează și filtrează mesajele în timp real și nu va afecta utilizatorii dvs. și nu va întârzia comunicările lor legitime.
 • TCO redus: Licențele bazate pe dispozitiv elimină necesitatea de a schimba licența pe măsură ce rețeaua crește și reduce TCO. Interfața unică cu utilizatorul reduce sarcina de gestionare.
 • Fără software terță parte: eficiență operațională: un singur furnizor cu care să lucrați, costuri de administrare mai mici, risc mai mic pentru afacere, calitate crescută și rapiditate în livrare.
 • Flexibilitate maximă de implementare: FortiMail este singura soluție de pe piață cu moduri Gateway/Transparent/Server.